Tromp jeugdwedstrijden met resultaten om trots op te zijn!Zondag 8 juli vertrok de jeugd van Daventria met droog weer richting het zeer natte Hilversum. Ondanks de continue stroom van regen liet de jeugd zien dat zij goed uit de voeten konden op de ergometer (500 meter sprint) en het behendigheidsparcours op het water.

Waar niet alle deelnemers (in totaal 57) van de verschillende verenigingen in de boot de finish haalden vanwege omslaan op het parcours, bleef de jeugd van Daventria in de boot!! Complimenten. Slippen tussen smalle poortjes, sturen op een lastig parcours en afsluiten met in een rechte lijn hard naar de finish te roeien lieten alle Daventrianen zien dat zij dit konden. Doe het maar even na.

Om de winnaar per leeftijdscategorie te bepalen werd de ergometertijd en de roeitijd van het behendigheidsparcours opgeteld. Degene die dit te samen het snelste doet is winnaar. Noor Wesseling (13 jaar) kreeg dan ook met een mooie tweede plek (in het meisjes 13-14 veld) een medaille omgehangen onder luid gejuich.Dat de jeugd van Daventria goed uit de voeten kan op de ergometer laat ook Lotte Geldermans zien (hier op foto). Als snelste meisje 13-14 jaar legt zij in 1:57:9 de 500 meter af. Luka Rangel in het jongens 12 jaar veld komt als tweede in 1:57:6 over de ergometer finish. Jasper Schaap komt ook als tweede uit de bus met een 500 meter tijd van 1:49.9 bij de jongens 13 jaar. Luka (jongens 12) en Lotte (meisjes 14) halen beide een derde plaats (door optellen van hun behendigheids- en ergotijd). Chapeau!

Wanneer de regen is gestopt eindigen de jeugdwedstrijden en verlaat Daventria halverwege de middag Hilversum met een tevreden gevoel. Alle jeugd heeft laten zien wat de jeugd van Daventria kan. Dank aan Marloes, Thom en Martin die zich kranig als coaches weerden in de regen.