Resumé ALV 26 maart 2010

Vooruitlopende op de definitieve notulen van de voorjaars ALV, onderstaand een kort resumé van de deze ALV. Dit resumé geeft inzicht in de high lights van de vergadering. De ALV van 26 maart jl werd bijgewoond door 70 leden.

Er waren twee ingekomen stukken. Jelly Gorter bood de vereniging twee bosjes gele tulpen aan: voor al die leden die zich voor Daventria inzetten.

De drie jubilarissen, Jolt Oostra (30 jaar), Tjalling Koopmans (40 jaar) en Rob lezer (50 jaar) werden gefeliciteerd. De notulen van de najaars ALV 2009 zijn door de vergadering vastgesteld.

Zoals de gewoonte op de voorjaars ALV, zijn ook dit jaar de verenigingsprijzen uitgereikt:
- De H.J. Ankersmitbeker is voor degene die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het jeugdcoachen. Deze mooie wisselbeker is uitgereikt aan Bas van Haasteren;
- Aanmoedigingsprijs jeugd(wedstrijd)roeien. Deze prijs, een VVV-bon, is uitgereikt aan Maureen Groot Koerkamp;
- De Annelies Tempelmanpet is voor het lid dat zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het sturen. De pet wordt in 2010 gedragen door Bram Wijsman.
- De Wisselkroes wordt uitgereikt aan het lid dat zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het “materiaal”. In 2010 mag Guus Kruitwagen zijn koffie en thee uit deze kroes drinken;
- De Coach prijs, aan de vereniging ter beschikking gesteld door Hylke Crone, is dit jaar voor het eerst uitgereikt aan het lid dat zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het coachen. Suzanne van der Meulen mag de bronzen wisselsculptuur, een ranke dubbel 2, een jaar lang in haar woonkamer aanschouwen;
- De Brokkenboei is dit jaar zonder toelichting uit gereikt aan Hans Kluijfhout en Dee Zeeuw van der Laan.
 
Aansluitend aan de verenigingsprijzen zijn de KNRB-diploma’s uitgereikt aan de leden die in september 2009 zijn geslaagd voor de vaardigheidsproef op het Overijssels kanaal.
 
Het jaarverslag van het bestuur werd door de voorzitter mondeling toegelicht. Deze heeft kort een vijftal verenigingsbrede zaken toegelicht die in 2009 gespeeld hebben, te weten het lustrum, veiligheid, Ruimte voor de Rivier en de verplaatsing, de adviezen van de Cie 2013 en de ontwikkeling van het ledental. Uit het jaarverslag, samengesteld op basis van de verslagen van de commissies en clusters, blijkt dat er veel activiteiten op Daventria plaats vinden en hoeveel positieve energie er in de vereniging zit.
 
De penningmeester heeft de jaarrekening 2009 toegelicht en vragen van leden beantwoord. De jaarrekening laat een positief saldo zien. De ALV heeft ingestemd met de bestemming van dit saldo (huisvestingsfonds en aanschaf drie ergometers). De kascommissie heeft de jaarrekening gecontroleerd en deze goedgekeurd. Op basis hiervan heeft de vergadering het bestuur decharge verleend over 2009.
 
De voorzitter heeft kort de stand van zaken met betrekking tot de verplaatsing in het kader van het project Ruimte voor de rivier toegelicht. Inhoudelijk zijn er geen nieuwe ontwikkelingen te melden sinds de najaars ALV 2009. De staatssecretaris heeft inmiddels ingestemd met het ontwerp zoals dat door de RvR-organisatie in samenspraak met betrokken partijen (waaronder de watersportverenigingen), is opgesteld. Volgens planning moet de Zandweerdplas in 2015 zijn uitgebreid tot Zandweerdhank: 1700 m roeiwater.
 
Als voorzitter van de Cie Verplaatsing en uitbreiding heeft Erik Verbeek de plannen m.b.t. de uitbreiding van ons botenhuis toegelicht. Uitgebreid is hij ingegaan op de inspraakreacties van leden naar aanleiding van de drie varianten die zijn gepresenteerd op de najaars ALV. Tevens is de variant die door de Cie V&U wordt voorgesteld nader uit te werken, toegelicht op basis van onder meer plattegronden, 3D animaties en fasering. Ook is ingegaan op de investeringskosten gemoeid met de uitbreiding fase 1. Diederik Anema heeft namens de Cie V&U toegelicht waarom het noodzakelijk is de uitgangspunten verplaatsing en uitbreiding bij te stellen.
 
Door de vergadering is gediscussieerd door de vergadering over de afweging uitbreiding bestaand botenhuis versus volledige nieuwbouw en over een verantwoorde financiële benadering van de uitbreiding. De ALV heeft ingestemd met de bestuursvoorstellen: de aangepaste uitgangspunten voor verplaatsing en uitbreiding, de verdere uitwerking van de door de Cie V&U voor gestelde variant en het geschetste vervolgproces. In het najaar wordt de ALV wederom geïnformeerd over de verplaatsing en uitbreiding, waarbij de optimalisatie c.q. versobering van het ontwerp en een verantwoorde financiering van de investeringskosten, belangrijke agendapunten zullen zijn.
 
Namens de Cos-cie heeft Suzanne van der Meulen een toelichting gegeven op het jaarprogramma 2010. In het verlengde van de adviezen van de Cie 2013 heeft de Cos-cie structuur aangebracht in de roeiopleiding voor zowel de beginner als de meer ervaren roeier die zich verder wil ontwikkelen. Ook zijn een aantal andere activiteiten toegelicht (o.a. roei-clinics, theorie-avonden).
 
Jan van der Veen is na 4,5 jaar afgetreden als penningmeester. De voorzitter heeft Jan van der Veen bedankt voor zijn inzet als pennningmeester (begroting, jaarrekening en financieel beheer op Daventria zijn afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd), als collega bestuurslid (en goede sparring partner, aangezien de werkelijkheid vaak meerdere kanten heeft/lijkt te hebben) en als mede trekker van het Ruimte voor de rivier-project (het is goed om een dergelijke opgave niet alleen als voorzitter maar met z’n tweeën te kunnen oppakken). 
De ALV heeft unaniem ingestemd met Gert Nijenhuis als nieuwe penningmeester. De voorzitter heet Gert welkom als penningmeester in het bestuur en geeft aan het volle vertrouwen te hebben dat Gert met zijn bancaire achtergrond, een waardevolle bijdragen zal leveren aan een verantwoorde financiële basis voor de uitbreiding van ons botenhuis.
 
Aangezien de verplaatsing en uitbreiding van ons botenhuis veel aandacht en energie vraagt, heeft het bestuur de ALV voorgesteld het bestuur uit te breiden met een bestuurslid dat zich volledig kan richten op de RvR-problematiek, de verplaatsing en uitbreiding van van ons botenhuis. Op deze wijze hoeft de core business van Daventria, roeien, niet te lijden onder de verplaatsing en uitbreiding. De ALV heeft unaniem ingestemd met de voordracht van het bestuur om Diederik Anema als commissaris Verplaatsing en uitbreiding te benoemen. De voorzitter heet Diederik eveneens welkom in het bestuur en wenst hem veel succes met deze interessante en belangrijke portefeuille.
 
Erelid Tjalling Koopmans en Rics Maris hebben conform artikel 12 lid 1.c van de statuten verslag gedaan van het beheer van het bestuur over het jaar 2009. Zij werden hierbij ondersteund door
VJ Paul van Dijck.
 
De vergadering werd om 23.30 uur gesloten nadat de voorzitter een ieder bedankt had voor zijn of haar aanwezigheid en constructieve wijze van discussie.
 
 
Het Bestuur
Roei- en Zeilvereniging Daventria
Maart 2010