Persbericht roeivierdaagse

Daventria organiseert voor de tweede maal de officiële Internationale Roeivierdaagse van Overijssel. Het jaarlijkse roei-evenement start op donderdag 17 juni en eindigt op zondag 20 juni.
De Internationale Roeivierdaagse van Overijssel is een prestatietocht over ruim 200 km in vier dagen. Dat is een uitdaging!

Van het uiterste westen naar het verre oosten van de provincie en via een andere route weer terug. De tocht gaat over diverse soorten wateren. De eerste en laatste dag wordt over de IJssel gevaren, de IJssel met flinke stroming, verraderlijke kribben en veel scheepvaart. De tweede dag gaat over de Overijsselse Vecht met zijn stuwen en vistrappen en het prachtige landschap. De derde dag wordt in konvooi gevaren over het kanaal de Haandrik-Almelo met z’n vele bruggen. Het Twentekanaal als ontsluiting van het oosten met z’n typische bruggen en walbegroeiing wordt op de laatste dag bevaren. Ook daar is veel scheepvaart en kan onrustig water de roeiers flink dwars zitten.
In totaal zijn er 4 etappes van circa 50 km: van Deventer via Zwolle naar Dalfsen, van Dalfsen via Ommen naar Gramsbergen, van Gramsbergen via Almelo naar Goor en van Goor via Zutphen naar Deventer.
Er nemen 9 teams deel aan deze tweede Internationale Roeivierdaagse van Overijssel. Elk team bestaat afhankelijk van het boottype uit minimaal 4 of 6 roeiers. Er wordt geroeid in C2 boten en de bemanning bestaat uit een stuur en twee roeiers.En er wordt geroeid in C4 boten en de bemanning bestaat uit een stuur en vier roeiers. Onderweg zijn koffie- en theepauzes ingelast en er wordt geluncht langs de waterkant. De overnachtingen zijn op het platteland, midden in de natuur in een mooie groepsaccommodatie, De Achemerberg.
Het is met recht een internationaal roei-evenement want er doen wederom Franse roeiers mee. Soyez les bienvenus! Er was lang sprake van een Engels team dat mee zou doen maar zij moesten helaas verstek laten gaan.
En als na vier dagen de roeiers weer in Deventer zijn, helemaal kapot maar trots op hun prestatie, dan worden ze binnengehaald door U en door de leden van Daventria. Voor meer informatie zie onze website www.daventria.com. Daar kunt u bijvoorbeeld de dagelijkse updates volgen en lezen op welk moment de roeiers bij u in de buurt een bepaald punt van het parcours passeren.


Foto: Deelnemers aan de Internationale Roeivierdaagse van Overijssel 2009 varend op de Overijsselse Vecht