Paul Veenemans Prijs 13+14 november

Roeivereniging Rijnland organiseert dit jaar de PVP. die zal plaatsvinden op 13 en 14 november 2010.


De wedstrijden worden uitgeschreven in de categorieën Dames en Heren zowel bij de Junioren als de Senioren en Veteranen. Bij de veteranen zijn er blikken in de categorieën A tot en met H te behalen. Dit betekent dat er voor veteranen geen uitvlucht meer is om niet mee te doen, ook de beste allrounder boven de 65 mag zijn (of haar!) lauweren niet ontlopen!

Paul Veenemans was geboren in 1947. Hij roeide in de dubbel scull met Jan Bruijn voor Nederland op de Olympische Spelen van München in 1972.

Paul was een uitstekend roeier. Maar meer dan dat alleen. In de tijd dat Paul roeide hielden de meeste roeiers - zeker Lagaaiers – zich buiten het roeien om slechts bezig met het trekken aan gewichten en zeker niet met lichtzinnige activiteiten die om coördinatie of hersenactiviteit vroegen.

En wat Paul echt bijzonder maakte was dat hij de innovatieve geest had om iets anders te doen. Behalve Nereïd was hij een uitstekend schaatser, fietser, en hardloper.

Paul overleed in 1973 aan de gevolgen van een auto-ongeluk, op weg naar de Nederlandse studenten schaatskampioenschappen.

Waar wij als roeiers veelal wat gemankeerde specialisten zijn stak Paul met kop en schouders boven ons uit: hij was de harmonische atleet – het Griekse ideaal. Nu wordt jaarlijks om de Paul Veenemans Prijs gestreden, in zijn herinnering en in de geest van zijn sportbeoefening. De PVP is de uitdaging pur sang voor iedere roeier die meent meer te zijn dan alleen maar een warmstoker van het Nederlandse oppervlaktewater.

Klik hier voor meer informatie.