Mooi blik tijdens Twentse Winter Wedstrijden

Met prachtig weer afgelopen zondag 13 februari heeft Daventria weer diverse blikken getrokken. Op de 4 kilometer van de Twentse Winter Wedstrijden waren de volgende teams na gecorrigeerde tijden de snelste.


Als eerste hebben Maartje Mostard en Johan Bollen in het Mixveld van 6 ploegen gewonnen.Ook de meisjes Annemijn Geerts, Noortje Dam, Marike Veldhuis en Martine Veldhuis wonnen in het 4x+ veld het blik (lees hieronder een verslag).En hoe kan het ook anders. De Waterladies met Trude Roetman (stuur), Elly Ruigrok, Lieke van Noortwijk, Margaret Zeggelink en Roos Gianotten (foto) trokken in het dames C-veld blik. Zij waren zelfs na alle tijdcorrecties de snelste van allemaal.

Eerste wedstrijd voor de jeugd en eerste blik

De bowa vertrekt voller dan vol met 10 boten richting Hengelo, voor de Twentse Winter Wedstrijden. Twee gladde vieren en Twee dubbel tweeën zullen door onze jeugd worden gevaren in combinatie met de jeugd van Amycus. Voor alle jeugd is dit de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en voor sommige de eerste kennismaking met het roeien van niet specifieke jeugdwedstrijden en dus ook het laden van de bowa en het op riggeren van je de boot.

Sowieso altijd wel redelijk hectisch maar nu met 10 boten en een bijna ontelbaar aantal riggers, bankjes en riemen. Bijna geen beginnen aan. Gelukkig loopt alles redelijk vlekkeloos en kunnen de boten ruim op tijd te water.

Nu even 4 kilometer oproeien en het traject verkennen. Om 14.30 uur gaan we van start. Als eerste gaan de jongste meiden van start. Stuur Gilles (D), Martine (A), Noortje (A), Annemijn (D) en Marieke(A). Met een gemiddelde leeftijd van net geen 14 jaar zijn zij veruit de jongste ploeg van de dag.

De start is vlekkeloos en gaan zij in en strak tempo de strijd aan over vier kilometer. Inmiddels zijn de andere tegenstanders in dit veld ook van start gegaan waaronder onze meiden 18. Stuur Laurens, Silke (D), Eline (A), Quirine(D) en Amy (D) zetten zoals verwacht de achtervolging direct in.

Beide boten geven alles en hoewel de meiden 18 steeds dichterbij komen, weten onze jongste meiden ze op de meet met ruim twee bootlengte voor te blijven. Hoewel de meiden 18 het traject als snelste van het veld hadden afgelegd, ging door toepassing van de leeftijd om rekeningsfactor het fel begeerde blik naar de jongste meiden. De derde plaats werd ingenomen door Willem 111. Meiden van harte gefeliciteerd met jullie geweldige overwinning.

In een veld met zeven tegenstanders zijn de jongens in de dubbeltwee aan hun wedstrijd begonnen Wiebe(A) en Sybren(D) zijn als eerste van start gegaan en Bram en Jarno(beide Dav.) als voor laatste. Hetgeen de wedstrijd moeilijk doet volgen. Ik fiets mee met Bram en Jarno en beide mannen halen absoluut het beste uit zichzelf. Hetgeen resulteert dat zij als snel eerste tegenstanders oplopen en langzaam in lopen op de rest van het veld ze weten dit tot de drie kilometer prima vol te houden. Langzaam neemt de kracht af en verliezen ze terrein.

Sybren en Wiebe zijn in een prima gevaren race als tijdsnelste over de meet gegaan en blik zou je denken. Mooi niet... er bleek dat door omstandigheden in het ochtend blok één dubbeltwee alleen was gestart die iets sneller was.

Thom