MAUREEN WINT PAUL VEENEMANS PRIJS 2010

De PVP is winnen is voor veel roeiers een droom. Immers, in deze wedstrijd gaat het niet alleen hoe hard je kunt roeien, maar zijn er hiernaast nog wedstrijdonderdelen als hardlopen, schaatsen en wielrennen. Naast het roeien wat voor iedere deelnemer een verplicht onderdeel is, moeten de deelnemers uit de drie onderdelen er twee uitvoeren.

Maureen had gekozen voor het wielrennen en kon dit onderdeel in haar veld winnend afsluiten. Hierna moest zij aan de bak op het hardlopen een loodzwaar onderdeel op zich en zeker in de wetenschap dat de nummer twee de atletiek als hoofdsport heeft met ook nog het lopen als hoofdnummer.

Dan de start van Maureen. Haar transponder piept geweldig als zij de over de startlijn snelt en haar grootste concurrent snelt daar vijf seconde later als een soort komeet eveneens overheen. De strijd is begonnen voor beide meiden. Na een twee kilometer gaat de concurrentie Maureen voorbij nu wordt het knokken om de afstand beperkt te houden. Uiteindelijk is het tijdsverschil 45 sec. en zakt Maureen naar een tweede plaats en begint het grote rekenen naar de morgen te varen tijd op het roeien.

Floor en Nannet strijden eveneens mee voor de overwinning. Floor als directe tegenstander van Maureen en Nannet gaat de strijd aan bij de dames deze laatste heeft voor de zelfde onderdelen gekozen als Maureen. Floor daarintegen heeft naast het wielrennen haar kansen verlegt naar het schaatsen.

Voor beide ging het wielrennen boven verwachting goed, al had Floor wel de pech dat een auto op het gedeeltelijk openbaar parcours plotseling dwars op de weg stil stond en zij maximaal in de remmen moest. Wonder boven wonder kon ze met een bijna volledig wegslippend achter wiel op de fiets blijven. In het vervolg van haar race wist ze de tijdschade te beperken.

De dag begint vroeg met het schaatsen van Floor op de Uithof en het schaatsen gaat haar zeker niet slecht af. In een bijna perfecte houding draait zij haar tien rondes en weet diverse andere schaatsers in te halen. Wat dit uiteindelijk voor het roeien zal gaan betekenen is een zeer moeilijk en gecompliceerde berekening, die ik voorbij laat gaan.

Het roeien word een echt Daventriafeestje met Maureen als winnaar. Floor eindigt als tweede, in een hevig gevecht met de nummer één in het klassement tot dan toe. Ze doet hiermee een stevige duit in het zakje voor de uiteindelijk eindoverwinning van Maureen.

Ook Nannet heeft een prima PVP gedraaid. Hoewel zij in het sterke damesveld niet echt potten kon breken, scoorde zij wel een nieuw PR over de drie onderdelen. Proficiat meiden... jullie hebben alle drie een top prestatie neer gezet!

Tot slot wil ik nog melden dat dit voor Maureen de laatste wedstrijd als junior in de kleuren van Daventria is geweest, daar zij door haar studie geneeskunde in Utrecht uit gaat komen voor de studenten roeivereniging ORCA. Ook hier heeft zij haar eerste succes al binnen door haar selectie in de eerstejaars acht... geweldig gedaan!

Nogmaals van harte met deze overwinning, je was en bent een kanjer.

Thom