Maureen roeit zich naar absolute top M18

Na haar succes op het NK ergometer in december jl. stond nu de volgende uitdaging voor de deur, de Amstel World Ergohead, een wedstrijd over 20 min. op de ergometer waarin een zo groot mogelijke afstand moet worden geroeid. Voor die enkeling die pijn lekker vind, heeft de ergometer, echter voor de meeste roeiers iets weg van een martelwerktuig, toch stapte bijna vijftig meiden op om de strijd met elkaar aan te gaan.

Waarom dan toch, omdat de bondscoaches junioren de wedstrijd hadden uitgeroepen,als absoluut meetpunt voor mogelijke toelating tot het kernteam van de bond, met uitzicht op het W.K. junioren in Racice, augustus dit jaar.

Mede gelet op bovenstaande werd het een keihard gevecht,loting had bepaald dat Maureen en Floor in de op voorhand als zeer zwaar gekwalificeerde eerste head van start moesten,van meet af ging het op het scherpst van de snede,al direct werd duidelijk dat in dit krachten spel een ieder tot een uiterste krachtsinspanning werd gedwongen,wat resulteerde dat het een aantal de eindstreep niet haalde,helaas gold dit ook voor Floor die haar inspanningen na twaalf minuten met kramp moest bekopen.

De strijd aan kop ging tussen zes meiden die elkaar werkelijk tot het uiterste dwongen en waarvoor de spreekwoordelijke man met de hamer, echt ieder moment kon toeslaan en dat hier geen woord van gelogen was,bleek na het eindsignaal de meiden lagen links en rechts achter hun ergometer uit te puffen.

Dat het hard was gegaan, bleek overduidelijk uit de uitslag, slechts twee meiden uit de tweede head konden zich in de top tien roeien, met een geweldige zesde plaats in een nieuw persoonlijk record van 5.091 meter, met een gemiddelde van 1.57.9 heeft Maureen zich absoluut in de top van het M18 veld genesteld, kortom geweldige prestatie.