Leer een beginner roeien!

Op 15 augustus is de introductiemiddag voor de komende beginnerscursus al weer. Daarna starten de potentiële roeiers met skiffen en C4-en. Met name op zondagmiddag (C4) is er nog behoefte aan instructeurs voor de C4.


Wat gebeurt er tijdens zo'n cursus:
De cursus loopt tussen 15 augustus met de introductie en eindigt op 17 oktober wanneer deze mensen op gaan voor hun havenbevoegdheid. Ieder cursist krijgt op 2 momenten in de week les: groep 1 op dinsdagavond (19.00-20.30) en zondagmiddag (14.00-15.00), groep 2 op donderdagavond (19.00-20.30). Op de doordeweekse avonden gaan ze skiffen, op de zondagen stappen ze in een C4.

Als je wilt begeleiden met skiffen, dan neem je 2 beginners mee om ze door de eerste halen heen te helpen. In het begin zullen ze elkaar dus afwisselen in de boot. Zodra ze los zijn van het vlot, kunnen ze tegelijkertijd het water op. Als je de C4-en wilt begeleiden ga je op de zondagmiddagen met een ploegje een uurtje het water op, waarbij je stuurt vanuit de stuurstoel.

Belangstelling? Neem contact op met Suzanne van der Meulen

Je hebt altijd al instructie willen geven, maar... Je hebt het nog nooit eerder gedaan, je weet niet of het echt wel wat voor je is, je twijfelt of je het wel kan...?

Geen nood: er zijn een paar ervaren instructeurs die hebben aangeboden om een beginnende instructeur mee te nemen tijdens de beginnerscursus. Als je wilt kijken of instructie geven iets voor jou is, ben je welkom om aan te sluiten. Dit geeft je voldoende basis om een volgende cursus zelfstandig te begeleiden en eventueel te overwegen om deel te nemen aan de RI-2 cursus van de roeibond.

Belangstelling? Neem contact op met Suzanne van der Meulen