Jeugd en Junioren prima uit de startblokken

Na de schoolvakantie zijn onze jeugd en junioren weer volop in training voor het komende wedstrijdseizoen. Inmiddels zijn in deze voorbereiding de eerste wedstrijden al weer gevaren.

De jongste roeiers vertokken zaterdag 18 september naar Almere voor hun eerste wedstrijd de Pampus jeugdwedstrijden. In een veld met ruim 80 deelnemers waren wij als Daventria met 16 van onze jongste leden goed vertegenwoordigd. In leeftijd variërend van 10 tot 16 jaar startten we allemaal in de skiff en in de dubbeltwee. Min of meer onverwacht bleken onze Daventria roeiers weinig tot geen last te hebben van plankenkoorts, hetgeen resulteerde in diverse eerste, tweede en derde plaatsen en evenzoveel blikken in GOUD, ZILVER en BRONS.

De Junioren hebben inmiddels de training weer opgepakt en al weer twee wedstrijden achter zich gelaten. De eerste wedstrijd was de Cottwich in Almelo, een wedstrijd over 5 km, waar drie van onze junioren dubbeltweeën aan de start verschenen. Silke en Quirine werden in het M16 veld keurig tweede in een prima gevaren race. Floor en Maureen werden in het M18 veld eerste in een nieuw baanrecord. Sybren en Laurens werden in hun veld van de J18 eveneens eerste in ook een nieuw baanrecord. Kort om een geweldige start; 2 maal blik en twee baanrecords.

Het afgelopen weekend lagen Floor en Maureen, waarschijnlijk voor hun laatste gezamenlijke wedstrijd, aan de start van de Eemhead. Ook hier wisten zij in een ongelooflijk snelle tijd het baanrecord te verpulveren en trokken hun waarschijnlijk laatste blik samen.