Introcursus roeien voor jeugd en junioren tot 18 jaar

Op 30 maart 2013 start het jeugdcluster een nieuwe introductiecursus. Lijkt het je leuk om kennis te maken met roeien dan is dit je kans, want deze cursus is bedoeld voor jeugd en junioren tot 18 jaar die nog geen roei-ervaring hebben.

De cursus bestaat uit 6 lessen van 1 uur, er wordt geroeid in grotere boten onder leiding van ervaren instructeurs van Daventria. De cursus is op zaterdagen om 12 uur en valt samen met het instructie-uur van de jeugdleden plaats. Daardoor kun je gelijk kennismaken met jongeren die al langer roeien. De cursusdagen zijn 30 maart, 6 april, 13 april, 20 april, 27 april (meivakantie) en 4 mei (meivakantie).
Na de introductiecursus kun je het proeflidmaatschap omzetten in een gewoon jeugdlidmaatschap. We stappen dan over in de skiff, een smalle eenpersoons boot. Deze cursus is op zaterdagen om 13 uur na het gewone jeugduur. Dus ben je super sportief en zie je jezelf ooit afzien op een zware roeiwedstrijd of heb je gewoon heel veel zin om te leren roeien, schrijf dan ook alvast deze dagen in je agenda: 11 mei, 18 mei (Pinksteren), 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni en een afsluitend examen op 22 juni 12:00.
Er wordt geroeid in de haven bij Daventria. Je moet een zwemdiploma en toestemming van je ouders hebben om mee te kunnen doen.
Op www.daventria.com/jeugd staat hoe je kunt meedoen en vind je wat praktische informatie. Op www.daventria.com/lidmaatschap vind je de kosten van de beginnerscursus en het jeugdlidmaatschap.