FLOOR EN MAUREEN OP HOLLAND BEKER

Zaterdag 26 en zondag 27 juni werd de Holland Beker gevaren. Een internationale wedstrijd onder auspiciën van Fisa. Onze meiden waren ingeschreven voor de JW2x met op beide dagen voorwedstrijden en finales,zaterdag werd gestart in de tweede heat met absoluut een zware loting. Van elke heat gingen de eerst drie door na de finale.


Na wat trage eerste halen werd het tempo hoog opgeschroefd en lagen wij na de vijfhonderd meter goed in veld. Beide meiden wisten dit ondanks de hoge temperaturen geweldig vol te houden en met een geweldige tweede plaats de finale zeker te stellen.
Hoewel de temperaturen met het uur hoger werden stak er een klein verkoelend briesje op, hetgeen na later zou blijken de tijden in de finale negatief zou beïnvloeden, door dat deze op de volle lengte van de baan tegen zou blijven staan.

Uiteindelijk werden we vierde in de A finale, misschien omdat we eigenlijk een hogere klassering verwachte waren de meiden direct na afloop licht teleurgesteld, maar in het besef dat je vierde wordt in de grote finale op de Holland Beker maakte de meiden terecht trots op hun prestatie.

Om een indruk te geven van de grote van de wedstrijd waren er een heleboel zaken duidelijk anders als anders op de Bosbaan. Zo werd er door alles en iedereen Engels gesproken. Dit is op zich wel weer leuk met een Franse kamprechter en een starter die de grootste moeite had met alle Hollandse namen. Wel een groot voordeel was de fietskaart voor de coaches, dit omdat er drie grote trucs met oplegger werden ingezet als rijdende tribune en het voor supporters niet was toegestaan mee te fietsen, derhalve heerlijk rustig op het coachpad.

Zaterdagavond om 20.30 uur eindelijk de loting voor zondag, start in heat drie. Wederom ongelooflijk zwaar ingeloot en nu gaan alleen de nummers 1 en 2 naar de finale. Een aantal tegenstanders kennen we wel maar van die meiden uit Zweden en Denemarken weten wij niets.
Vandaag is het nog warmer dan gisteren en er staat geen zucht wind,het is 10.25 uur en de temperatuur is 26 graden. Wij starten in baan één en kunnen ondanks een prima start ons niet in de top van het veld roeien op de eerste 500m echter op de 1000m liggen we drie met één en twee binnen de seconde. Het is een geweldig mooie race. De strijd is hevig en wij als coaches kijken elkaar aan en weten het niet meer, om het hards schreeuwen wij onze meiden naar voren, echt tot op de streep wordt er geknokt om de winst. Uiteindelijk blijkt op de meet dat wij 0.77sec tekort komen op de tweede plaats en dus de finale moeten missen.

Naast de begrijpelijke teleurstelling overheerst toch het gevoel van een geweldige race waarvan een ieder die deze heeft gezien ongelooflijk heeft genoten. Zo ook de coaches die unaniem van mening waren dat dit een geweldig gevaren race was en zeker een finale waardig.

Thom