Feestelijke afsluiting jeugd-roeiseizoen 2011-2012

Met de zomervakantie vlak voor de deur heeft de jeugd van Daventria op zaterdag 14 juli het seizoen 2011-2012 afgesloten met een onderlinge wedstrijd, lekkere hapjes en drankjes en fraaie prijzen.

Dit seizoen hebben 15 jonge roeiers en roeisters het jeugdcluster versterkt. Acht jongens en meiden in de leeftijd tot en met 14, en in de leeftijd 15 t/m 18 zijn dat zeven jongens. Na ongeveer zes lessen in de c4, en zes in de skiff, kon vorige week een groot deel al opgaan voor het examen havenbevoegdheid roeien. Allemaal geslaagd natuurlijk, een aantal zal op een later moment dat examen doen.

Vandaag was het tijd om met de hele groep jeugd -zowel 'oude' als nieuwe- het seizoen af te sluiten. Precies tussen de buien door werd op een twee-ploegenbaan een keerboeiwedstrijd gevaren van ongeveer 250 meter. Hier sleepte Anneke een deel van de winst binnen door in 1:11.8 te finishen. Bij de nieuwelingen eindigden Lars (1:33.4) en Jasper (1:31.8) vrijwel gelijk. Van de 'oude' jonge jeugd stelde Luka met 1:22.1 niet teleur. Omdat tijdwaarnemer Menno zowel moest klokken als onpartijdig aanmoedigen niet teveel waarde hechten aan de tienden van seconden. Bram en Nick zaten zodanig in elkaars vaarwater dat ze samen kostbare punten lieten liggen. Volgende keer dus eerst recht gaan liggen, en daarna pas oplijnen jongens!


Gelijk met de keerboeiwedstrijd, en onder iets grotere belangstelling want beter te volgen, werd op de ergometer met twee tegelijk gestreden. Geduchte rivalen Lars en Jasper beslisten hier de strijd in het voordeel van Lars, die aan de haal ging met een 'drijfslang' voor in het zwembad. De correctiefactoren voor leeftijd, geslacht en roei-ervaring konden daar niets aan veranderen. Ook Anneke en Annemijn streden erg hard maar als je van je bankje trapt Annemijn, dan wint de ander (een lichtgevend truitje voor op de IJssel), dat is simpel.


De behendigheidwedstrijd, met slalom, slippen en met losse handen staan bleek voor enkelen een brug te ver en werd niet in de eindstand meegeteld. Jammer voor nieuweling Bram V. want hij wist ondanks omslaan een van de betere tijden neer te zetten.


Met dank aan de jeugd voor hun enthausiaste deelname, aanmoedingen, meegebrachte hapjes bij deze dag. Tijdens de zomer gaan we op woensdagavond om 18:00 uur gewoon door met de roeilessen voor de jeugd.

Tenslotte veel dank aan alle leden van het jeugdcluster Marloes, Hannah, Thom, Theo, Bram, Menno en Ferry voor al hun uurtjes op de roei om de jeugd van Daventria nog leuker, beter en sneller te leren roeien.