Daventria winnaar junioren KNRB competitie

Na de nodige voorwedstrijden in de diverse districten van de KNRB was zaterdag 12 juni  de grote finale op de Bosbaan in Amsterdam.
Een drukte van belang, gespannen gezichten, nerveus gezeul met boten en riemen, natuurlijk is deze spanning voor iedere wedstrijd wel aanwezig, maar vandaag gaat het echt om goud, zilver en brons hetgeen resulteert in een stukje extra spanning.


13.00 uur precies de start van onze meiden in de dubbelvier, wij starten in de eerste heat en kunnen deze na een spannende strijd winnend afsluiten, nu nog even wachten op de gevaren tijd in heat twee, maar de gevaren tijd blijkt duidelijk langzamer, het eerste schaap is over de dam.

Onze volgende start is in de skiff met Femke en wordt eveneens over twee heats gevaren,in haar eigen heat eindigt Femke als tweede ,ook na de tweede heat blijft zij tweede tijd snelste.
Nu ligt inmiddels de dubbeltwee alweer op het water met Quirine en Silke (hoewel zij beide 15 jaar zijn starten zij in het M18 veld.) Ze doen dit meer dan voortreffelijk en worden de derde tijd snelste over twee heats gemeten.

Maureen en Femke liggen inmiddels aan de start voor hun race in de dubbeltwee na een wat moeizame start weten zij langzaam maar zeker het hele veld op te lopen een uit eindelijk met een bootlengte verschil hun heat te winnend af te sluiten,de gevaren tijd blijft eveneens na heat twee fier overeind .

Als laatste gaat Maureen over de baan in haar skiff wedstrijd het gaat zeker niet vanzelf de tegenstand is hevig maar uiteindelijk weet ook Maureen haar skiff als eerste over de meet te brengen,dit schijnbaar tot grote tevredenheid van de commentator in de finishtoren getuige zijn uitroep dat dit het meest mooie roeien is,wat hij vanmiddag heeft gezien!

Om vijf uur precies de prijsuitreiking met goud voor onze meiden in het M 18 veld,omgehangen door één van onze internationale top roeiers Roel Braas.

Maureen,Femke,Quirine en Silke van harte geluk gewenst met dit geweldig resultaat.

Thom.