Daventria succesvol bij Suikerrace

Zondag 21 november was Daventria in het verre Roosendaal goed vertegenwoordigd bij de Suikerrace. Zes ploegen hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd over 7 km en maarliefst 3 ploegen wisten het felbegeerde blik mee naar huis te nemen.

De IJsselgeuzen met Douwe, Toon, Hans, Henri en stuur Roos hebben hun ongeslagen status weten te behouden en lieten dit keer in het HC4+ veld de concurrentie niet op 1 seconde, maar op zeer ruime afstand achter zich met een tijd van 31:13,7.

Rolf van der Kuijl had in het skiffveld zware tegenstand aan een jonge skiffeur, maar wist hem na de tijdscorrectie toch net voor te blijven en zijn blik veilig te stellen.

Sleuteltje10 met Wicher (stuur), Niels (slag), Jurjen, Bregt en Sjoerd roeiden in een druk H4x+ veld met 11 deelnemers, verdeeld over twee heats. Samen met 5 andere ploegen startten ze in heat 1 en lieten hier alle boten ver achter zich. Na 6,5 km werd er nog even gezwaaid naar de dames in de Radboud alvorens de eindsprint in te zetten om na 27:11,4 de finishlijn te passeren. In heat 2 kwam de concurrentie 11 sec tekort op de Sleuteltjes. Hierdoor was ook het derde blik binnen.

De dames van DubbelenDwars (Jessica en onze kersverse 'Commissaris Roeien' Suzanne) wisten in het overall klassement de beste tijd van Daventria neer te zetten met een 22ste plek.

Foto's van de race zijn terug te kijken op de website van de Roosendaalse Roeivereniging waar ook de volledige lijst uitslagen staat.