Daventria best presterende vereniging bij winterwedstrijden

Op 1 december organiseerde de Eindhovense roeivereniging Beatrix de winterwedstrijden op het Eindhovense kanaal. Een achtervolgingsrace over 6 km voor de veteranen en 2 km voor de jeugd.
Daventria was met twee vieren, één twee en vijf skiffjes aanwezig en starte in het eerste blok met de 'coachvier' waarin Yvonne, Sandra, Theo en Huib gestuurd door Roos de race aangingen met het baanrecord.


Die race werd ruim gewonnen want het record van 2007 28:06 werd bijgesteld naar 25:25. Uiteraard kregen zij hier blik voor. Het voorbeeld voor de jeugd was gezet. Maartje en Johan deden ook een poging om het baanrecord te breken, maar kwamen 5 seconden te laat. Wel wonnen zij verdient blik in het mix2x veld.

Dan was het aan de jeugd op de 2 km. Jasper wist de snelste tijd neer te zetten in het J141x veld en pakte het blik. Lotte deed dit bij de M161x. Twee blikken waren in the pocket. Op 6km gingen de dames 4* met Nelleke, Lieke, Roos en Kätheli gestuurd door Sandra op weg naar een scherpe tijd. Zij werden tweede in een veld van 6 en moesten het blik laten aan een combi van Helling, Rijnland en Tromp. Marloes en Lisa roeiden in het D2x veld in een mooie tijd naar een tweede plaats achter een combi van Beatrix en Thyro.

In het H4+ veld gingen vier stuurboorders aan boord van de Karpe Diem met Maartje aan de touwtjes. Het oproeien gaf niet echt een goed gevoel, er mocht nog wat verbeteren. Na de nodige oefeningen viel direct na de start het kwartje en begon de boot te lopen. Maartje hield de ploeg bij elkaar, stuurde strak door de smalle brugopening en met 2:02,5 gemiddeld over de 500 meter kwamen zij als eerste aan in een nieuw baanrecord (25:24 2004, nu 24:30).

Na afloop kregen we onze blikken en helemaal aan het eind bleek dat we de best presterende vereniging waren geweest, een wisselbokaal werd uitgereikt. Nu had Johan die in 2011 ook al eens gekregen (2012 is afgelast ivm vorst). Alleen toen werd er snel een foto gemaakt en moesten we de wisselbokaal direct teruggeven. De foto hebben we nooit gehad. Met die wetenschap heeft Johan de bokaal onder de geel/zwarte trui verborgen gehouden en zijn we rap vertrokken. Uiteraard krijgen ze hem terug, maar de komende tijd staat hij op Daventria!!!

Deze verenigingsprestatie moeten we zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Komende zaterdag kunnen alle deelnemers een heerlijk stuk taart krijgen bij de koffie, namens Daventria proficiat!!