4 april start Fifty-Fit roeicursus bij Daventria

DEVENTER – Op maandag 4 april start weer de roeicursus voor fitte vijftigplussers. Je moet kunnen zwemmen en niet bang zijn voor water, en ja, redelijk fit zijn. Het is een cursus voor beginners, maar ook mensen met een (ver) roeiverleden kunnen meedoen.

De cursustijden zijn maandag 17.00-19.00 uur en woensdag 15.00-17.00 uur.


Roeien is een relatief blessurevrije sport en je gebruikt veel spiergroepen. Heel geschikt om ook op latere leeftijd mee te beginnen, én vol te houden. Leden blijven soms tot boven hun 75ste actief. Het is dan ook verleidelijk: lekker buiten recreëren (ook ’s winters als het weer het toelaat), samen met enthousiaste leeftijdgenoten, en zo je conditie op peil houden.

De sfeer in de vereniging is open en vriendschappelijk, waarbij een breed publiek zich thuis voelt. Naast de sportiviteit staat gezelligheid hoog in het vaandel. Veel roeiers blijven samen met ploeggenoten nog nagenieten en napraten op het zonneterras met uitzicht op de IJssel.

Van de kant gezien lijkt roeien simpel. Wie voor het eerst in de boot gaat zitten, gaat daar ineens anders over denken… In de Fifty-Fitcursus worden de roeivaardigheden op een ontspannen manier en aangepast aan de leeftijd aangeleerd. Na een paar maanden intensief oefenen halen de meeste cursisten hun ´havenbevoegdheid roeien´ en ´havenbevoegdheid sturen´. Dat maakt dan de weg vrij voor het echte werk: genieten op de IJssel...

Op woensdag 23 maart om 19.30 uur is er een informatieavond in het botenhuis van roeivereniging Daventria, aan de Rembrandtkade. Voor routebeschrijving en overige informatie zie www.daventria.com.

U kunt u tot 23 maart voor de Fifty-Fitcursus opgeven door een berichtje te sturen naar fiftyfit@daventria.com. Maximaal 15 belangstellenden kunnen meedoen aan deze cursus; deelname op volgorde van inschrijving.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij Eva den Hartog, telefoon 0570 641012.
 




 

Tags: